סדנת החמצות והצלחות - צמצום בזבוז ושימור מזון

מפגש זה חושף את המשתתפים לעולם הנוגע לכולנו - המזון שאותו אנו אוכלים. נעבור יחד עם המשתתפים את הדרך אותה המזון שלנו עובר החל מהשדה ועד שמגיע אלינו לצלחת. 

נתחיל בלקשר את עולם הקיימות ואפס פסולת לעולם של צמצום בזבוז מזון.נכיר קצת נתונים ומספרים מאחורי צמצום בזבוז מזון בישראל, נדון על איזה מזון אנו אוכלים בתקופות שונות בשנה? מהיכן מגיע המזון שלנו? מה קורה לשאריות המזון שלנו כשסיימנו את הארוחה? 

המפגש ייתן למשתתפים והמשתתפות טכניקות שונות לצמצום הפסולת שאנו מייצרים ודרכים לצמצם בזבוז מזון. 

בסיום המפגש נגע בחלק חשוב המקשר בין בזבוז מזון לקיימות - שימור מזון.

נלמד דרך טעימה ומזינה שתאפשר לנו להכין בעצמנו חמוצים ביתיים, אותם ייקחו הביתה המשתתפים.